De ce copiii vor alege mereu cartofii prăjiți
13 oct 2020 / 19:56
Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică la Interviurile DC Media Group explică de ce copiii vor prefera mereu cartofii prăjiți în locul celor fierți.
de  Florina Pop
Alimentele prăjite în ulei
EXCLUSIV

Mâncarea sănătoasă, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, e cea din care creștem.

”A mânca sănătos înseamnă alimente hrănitoare, sățioase, bogate în calorii, bogate în grăsime. Așa a construit natura mâncarea sănătoasă, e aia din care creștem. Și grăsimea e considerată un element de supraviețuire, deci niciodată natura nu ne va bloca niciodată instinctul acesta de a prefera un lucru care este fie plin de grăsime, vezi cartofii prăjiți, fie plin de zahăr, vezi orice prăjitură. Noi instinctiv ne îndreptăm - și asta vedem pe copii - când le oferi un cartof fiert și unul prăjit, întotdeauna vor alege cartofii prăjiți, nu trebuie să-i învețe nici un nutriționist, niciun părinte, niciun bunic. Este instinctul nostru. Tot ce e dulce și gras ne place. Și din grăsime și din zahăr creștem”, afirmă nutriționistul Mihaela Bilic, la Interviurile DC Media Group.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?