De ce e bine să mănânci pepene verde

Pepenele verde
Pepenele verde înseamnă 92% apă și conține un antioxidant care reduce riscul de cancer și diabet.    

Studiile susțin că pepenele verde scad riscul de diabet, cancer și atac de cord. Acest fruct este bogat în licopen, un antioxidant, și citrulină, un animoacid care ajută la fluxul sângelui prin corp și poate reduce tensiunea arterială. În plus, mai conține un pigment natural, beta-criptoxantină, care vă poate proteja articulațiile de inflamații și, în timp, ar reduce posibilitatea de a dezvolta artrită reumatoidă, potrivit medicinenet.com.

Pepenele verde e sănătos pentru ochi deoarece o singură porție conține 30% din vitamina A și conține 92% apă, deci vă hidratează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel