De ce în România se fac mai puține vaccinări zilnice împotriva COVID decât în alte țări. Explicația dr Valeriu Gheorghiță

Vaccinul COVID produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a explicat de ce în România se fac mai puține vaccinări zilnice decât în alte state.

Medicul Valeriu Gheorghiţă spune că alte state nu au păstrat doza de rapel și au vaccinat oamenii cu toate dozele avute. ”În situaţia asta, în contextul în care Pfizer a anunţat că săptămâna viitoare va livra cu 40% mai puţine doze, ţări precum Danemarca, care au folosit toate dozele, au o reală problemă, pentru că nu mai pot asigura rapelul. Rapelul se poate acorda până la 42 de zile, dar recomandările sunt ca rapelul să se administreze în jurul celei de-a 21-a zi. 

Fiecare ţară a luat propria decizie, care să se plieze pe situaţia epidemiologică. (...) Noi am ales să mergem pe medicina bazată pe dovezi, care ne arată o eficacitate de 95 la sută respectând această schemă", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Mai multe puteți citi pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel