De ce melatonina promovează somnul. Experimente pe viermi

Somn odihnitor
Cercetătorii au aflat cum funcționează melatonina, un hormone, în creier.

Cercetătorii de la Universitatea Conneticut, SUA, au aflat cum funcționează melatonina, un hormon, în creier. Testele pe viermi le-au arătat că melatonina îi ajută pe aceștia să doarmă. Melatonina, spune autorii studiului, se leagă de receptorii melatoninei din creier pentru a-i produce efectele de promovare a somnului.

Aceștia au descoperit că melatonina promovează somnul la viermi prin activarea unui canalul, iar acelor viermi  cărora le lipsește secreția de melatonină, receptorul melatoninei sau un anume canal dorm mai puțin.

Cercetătorii au descoperit că somnul este similar între viermi și mamifere precum oamenii și șoarecii. Acel anume canal, denumit BK, este implicat în tot felul de evenimente corporale, de la epilepsie la tensiune arterială crescută. Aflând mai multe despre relațiile dintre canalul BK, somn și schimbări comportamentale, cercetătorii speră atât să înțeleagă mai bine melatonina, cât și să ajute persoanele care suferă de alte boli legate de canalul BK, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel