De ce o dietă foarte bogată în fructoză este periculoasă pentru imunitate. Opinia experților

Dulciuri  FOTO: Pixabay
O dietă bogată în fructoză din zahăr poate determina inflamarea sistemului imunitar.

Cercetători de la Școala Medicală a Universității Swansea, Universitatea din Bristol și Institutul Francis Crick din Londra, toate în Marea Britanie, au analizat modul în care celulele umane și de șoarece au răspuns la expunerea la fructoză. Ei au sesizat că o dietă bogată în fructoză poate afecta funcționarea sistemului imunitar, mai precis determină inflamarea sistemului imunitar.

În studiul lor, autorii susțin că ”fructoza reprogramează căile metabolice celulare pentru a favoriza glutaminoliza și metabolismul oxidativ, care sunt necesare pentru a susține producția crescută de citokine inflamatorii”. ”Cercetarea noastră este interesantă, deoarece ne duce cu un pas mai departe spre înțelegerea de ce unele diete pot duce la probleme de sănătate”, spune dr. Emma Vincent, autor al studiului și cercetător la Bristol Medical School.

Cercetările arată, de asemenea, modul în care fructoza ar putea fi legată de obezitate, deoarece inflamația este adesea asociată cu această afecțiune. Este foarte important să se înțeleagă efectele fructozei asupra funcției celulare, subliniază cercetătorii, deoarece oamenii și-au crescut consumul de sirop de glucoză bogat în fructoză.

”Studierea diferitelor componente ale dietei noastre ne poate ajuta să înțelegem ce ar putea contribui la inflamație și boli și ce ar putea fi cel mai bine valorificat pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea”, spune dr. Nick Jones, unul dintre autorii studiului și imunolog la Swansea Facultatea de Medicină a Universității.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel