De ce statul jos e numit ”noul fumat”. Efectele sale periculoase

Timpul petrecut în fața televizorului grăbește apariția unor afecțiuni
Studiul a circa 3.600 de adulți timp de 8 ani i-a ajutat pe cercetătorii să concluzioneze că statul jos, la birou sau acasă, pe canapea, ore întregi nu e sănătos.

Statul jos, efecte. "Statul jos este uneori numită „noul fumat" din cauza efectelor sale dăunătoare asupra sănătății inimii", susțin experți de la Harvard Health Publishing. Însă unele tipuri de stat jos ar fi "mai rele decât altele", sustine un studiu publicat în Jurnalul din 2 iulie al Asociației Americane a Inimii.

Statul jos, efecte. Mișcare, TV, boli

Cercetătorii au intervievat 3.592 de adulți afro-americani despre activitățile lor zilnice și i-au urmărit aproximativ opt ani. O treime s-a uitat la TV mai puțin de două ore pe zi. O altă treime, două-patru ore zilnic, iar restul - mai mult de patru ore. Persoanele din ultimul grup au avut un risc cu 49% mai mare de atac de cord, accident vascular cerebral și moarte decât cele din primul grup. Cu toate acestea, nu a existat nicio diferență în ceea ce privește evenimentele legate de inimă între persoanele care și-au petrecut cea mai mare parte sau toată ziua stând jos la serviciu și cele care rareori sau au stat jos vreodată la muncă.

Cercetarea a descoperit că persoanele care au obținut nivelurile recomandate de activitate fizică nu s-au confruntat cu un risc mai mare de evenimente cardiace și deces, chiar dacă au petrecut multe ore în fața televizorului. Sfatul celor de la Harvard: "îndepliniți două nevoi simultan, setând o banda de alergare sau o bicicletă staționară în fața televizorului!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel