Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce trebuie să stăm acasă. Explicații de la matematicieni
25 Martie, 16:37
Ministerul Sănătății a realizat un scurt videoclip în care exemplifică un calcul efectuat de matematicienii Şcolii de Sănătate Publică din Londra.
de  Georgiana Ioniță
Coronavirus     Foto: pixabay.com

"De ce trebuie să #stămacasă? Un calcul simplu efectuat de matematicienii Şcolii de Sănătate Publică din Londra arată că fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri. Asta pentru că virusul se răspândeşte exponenţial: o persoană cu coronavirus infectează alte 2,5 persoane, care la rându-le infectează alte 2,5 şi aşa mai departe...

Dar dacă înjumătățim frecvența contactelor, atunci fiecare caz nou cu coronavirus va infecta 1,25 oameni, în loc de 2,5. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună numai alte 4 cazuri noi. 4 în loc de 244!

Iată de ce e important să stăm acasă pe cât posibil, să ne anulăm călătoriile, iar în spațiile publice să păstrăm 3 pași între noi și ceilalți.

‼️Evoluția epidemiei de coronavirus în România depinde de fiecare dintre noi", au scris reprezentanții Ministerului Sănătății pe pagina pagina oficială de Facebook. 

 <

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?