Deținutul care susține că "a murit momentan" la spital și e închis ilegal pe viață

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Un deținut, închis pentru omor, s-a confruntat cu probleme renale care au dus la intoxicații septice și "ar fi murit" la spital, prin urmare nu ar trebui să fie după gratii, susține el.

Spital, deținut. Un deținut din statul american Iowa, închis pe viață pentru omor de gradul întâi, pretinde că ar trebui să fie un om liber după ce s-a îmbolnăvit, "a murit" și "a trebuit să fie reînviat la spital", informează CNN.
Benjamin Schreiber, aflat după gratii din 1997, a dezvoltat pietre la rinichi în martie 2015, care ar fi dus la intoxicații septice și ar fi fost găsit inconștient în celula sa. L-au dus la o unitate medicală, unde a fost resuscitat de cinci ori, potrivit hârtiilor consultate de jurnaliștii CNN. Schreiber „susține că a murit momentan la spital" și că asta înseamnă că și-ar fi "îndeplinit sentința pe viață" și că "este închis ilegal".

Un tribunal din stat a negat moțiunea deținutului. Miercurea trecută, Curtea de Apel Iowa a confirmat decizia instanței inferioare. "Schreiber este fie în viață, caz în care trebuie să rămână în închisoare, fie este mort – caz în care acest apel este neplăcut", a motivat judecătorul Amanda Potterfield. Nu se știe dacă deținutul se va adresa unei instanțe superioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel