De la ce ne mai putem contamina cu COVID-19. Dr Virgil Musta explică

Coronavirus. Foto: MTI
Medicul Virgil Musta a explicat, la un post TV, în ce context se mai pot infecta oamenii cu COVID-19.

COVID-19, Virgil Musta. Medicul timișorean Virgil Musta a declarat în ce context se mai pot infecta oamenii cu viruși, implicit și cu noul coronavirus.

”Bate vântul destul de tare în Timișoara și se ridică praful în atmosferă. Acest praf poate fi contaminat cu viruși și se știe că sunt un număr destul de mare de particule virale pe sol care poate fi inhalat de către oameni. De aceea este bine să eviți ieșirile la plimbare fără o țintă exactă, adică să mergi la serviciu sau pentru aprovizionare scurtă în jurul casei. Dacă ești nevoit să ieși, trebuie să te protejezi măcar cu acea mască chirurgicală care împiedică să ajungă particulele la tine.
Iar dacă te întâlnești cu cineva să menții o distanță de minim doi metri și la o discuție cât se poate de scurtă”, a subliniat doctorul Musta la digi24.

Acesta a reamintit că hainele și încălțămintea constituie un pericol aduse în casă și că ”este foarte necesar să dezinfectăm talpa încălțămintei cu clor și când ajungem acasă să ne schimbăm pantofii, să nu mergem cu aceiași pantofi în interiorul casei”. Iar primul lucru, odată intrați în casă, trebuie să fie spălatul pe mâini, apoi schimbatul hainelor, apoi din nou spălatul pe mâini, iar să punem hainele purtate afară la aerisit sau dacă există posibilitatea să le fierbem, le fierbem. 

Unele cercetări făcute pe diferite materiale susțin că noul coronavirus rezistă de la 4 ore până la câteva zile pe varii suprafețe. ”Studiile au arătat că condiția ca să se transmită la un contact între două persoane este ca acestea să fie la o distanță mai mică de 2 metri, față în față, și să aibă un contact peste 15 minute. Deci nu se transmite trecând pe lângă cineva chiar dacă persoana aceea este contaminată”, adaugă doctorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel