Informații de ultimă oră: ordonanțele militare nr 5 și 6. Orașul Suceava, în carantină

Covid-19
Autoritățile au anunțat emiterea a două noi ordonanțe militare, 5 și 6. Orașul Suceava și anumite localități au fost carantinate.

UPDATE 11.23 Ministrul Marcel Vela a anunțat că în ce privește orașul Suceava, în urma decizie cu medicii epidemiologii, a fost emisă ordonanța militară nr. 6 privind institutirea măsurii de carantinare asupra orașulșui Suceava, a unor localități limitrofe.

”Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analiza făcută cu specialiști în boli infecțioase, împreună cu toți factorii implicați au făcut să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis ordonanța militară numărul 6 privind instituirea măsurilor de carantinare și instituirea unei zone de protecție asupra unor unități adminstrativ teritoriale din județul Suceava”, a declarat ministrul de Interne.

Oficialul a mai precizat că orașul Suceava intră în carantină, că se instituie o zonă de protecție în jurul localităților carantinate, iar accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri de stat.

UPDATE 11.22 Raed Arafat a mai precizat că se vor lua măsuri suplimentare în ceea ce privește orașul Suceava.

UPDATE 11.19 Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că dorește să facă o serie de rectificări privind spitalizarea pacienților. 

”Am văzut unele reacții și vreau să clarific ordinul, să se înțeagă exact. Pacienții pentru care e necesară spitalizarea sunt internați în secțiile spitalelor unde s-au prezentat, sau în spitalele nominalizate”, a afirmat acesta.

Raportul de la ora 20.00 arată că în România sunt 2.190 cazuri confirmate în țară și 65 de decese.

UPDATE 11.15 Secretarul de stat Bogdan Despescu a anunțat că s-a emis o nouă ordonanță militară nr 4 potrivit căreia se prelungesc măsurile suspendării zborurilor spre și din Spania, respectiv Italia către România pentru 14 zile. Despescu a mai precizat că aceste măsuri nu se aplică zborurilor de transport marfă și a celor umanitare. 

În plus, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate vor fi obligate să preia ciclul de 14 zile și vor răspunde penal conform legii.

Conferința poate fi urmărită pe pagina de Facebook a MAI - AICI 

Știre inițială:

Coronavirus, măsuri. Autoritățile au anunțat că vor face declarații luni noaptea, 30 martie, de la sediul Ministerului Afacerilor de Interne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel