Defectele cardiace minore, asociate cu probleme la maturitate

Operație
Oamenii care au suferit o intervenție chirurgicală congenitală în copilărie au trei lucruri în comun: nivel scăzut de educație, rată scăzută de angajare și risc mare de mortalitate.

Un defect cardiac congenital în copilărie crește riscul apariției unor boli cronice, cum ar fi aritmia și insuficiența cardiacă la maturitate. Un risc mai mare de apariție decât de obicei îl au și afecțiuni ca astm, epilepsie și chiar boli psihiatrice. Iar toate acestea apar indiferent de gravitatea defectului cardiac, susțin cercetători de la Universitatea din Helsinki, Finlanda.

La cercetare au fost incluși toți pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală cardiacă congenitală în Finlanda, cu vârsta sub 15 ani, începând cu anul 1966. ”A fost surprinzător să vezi că pacienții cu un defect cardiac simplu aveau și o stare socio-economică mai slabă comparativ cu restul populației”, afirmă cercetătorii, într-un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel