Deficit de vitamina B12 și magneziu: ce afecțiuni pot apărea

Vitamina B12 și magneziul sunt nutrienți esențiali, care joacă roluri importante în menținerea unui nivel optim de energie. Vitamina B12 provine din surse animale, în timp ce magneziul se găsește în surse vegetale.

Consumul unei diete bine echilibrate, care conține atât proteine animale, cât și legume proaspete, ar trebui să ofere suficientă vitamina B12 și magneziu în dieta ta. Suplimentele de vitamina B12 sunt disponibile sub formă de pastile, sublinguale și injectabile. Suplimentele de magneziu se găsesc sub formă de pastile sau lichide.

Vitamina B12

Vitamina B12 este un nutrient care se găsește în principal în carnea roșie, pește, păsări de curte, ouă și produse lactate. Nu se găsește în mod natural în surse vegetale, dar adesea, unele tipuri de cerealele sunt fortificate cu vitamina B12. Vitamina B12 este esențială pentru sănătatea nervilor și a celulelor sanguine și în crearea ADN-ului celulelor. Cantitatea zilnică recomandată de vitamina B12 este foarte mică: Oficiul Național al Institutelor de Sănătate pentru suplimente alimentare recomandă doar 2,4 mcg pentru adulți. Dacă sunteți vegetarieni sau vegani, este posibil să fie nevoie să adăugați suplimente de vitamina B12 în dieta dvs. pentru a vă asigura că obțineți suficient din acest nutrient vital, notează Livestrong. 

Deficiență de vitamina B12

O deficiență de vitamina B12 în dietă vă poate predispune la oboseală și anemie. Alte simptome includ constipația, pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate și dureri ale gurii sau ale limbii. Deoarece vitamina B12 este esențială pentru sănătatea nervilor, o lipsă de acest nutrient se poate prezenta sub formă de furnicături sau amorțeală, iar deficiențele severe pot duce chiar la deteriorarea sistemului nervos. Problemele mentale asociate cu deficiența de vitamina B12 includ confuzie, probleme de memorie și depresie.

Magneziu

Magneziul este esențial pentru sănătate și este al patrulea mineral cel mai abundent din corp. Mai mult de jumătate din asta se găsește în schelet, în timp ce restul se găsește în celule și o cantitate foarte mică, aproximativ 1 la sută, se găsește în sânge. Magneziul este implicat în multe dintre funcțiile corpului, inclusiv reglarea bătăilor inimii și a nivelului de zahăr din sânge, stabilizarea tensiunii arteriale și producerea de energie. Puteți obține surse de magneziu în alimentația dvs. consumând legume, semințe și leguminoase cu frunze verzi sau suplimente de magneziu.

Magneziul și prevenirea bolilor

Deoarece magneziul este implicat în atâtea interacțiuni chimice în corp, nu este de mirare că cercetătorii studiază mineralul pentru proprietățile sale de prevenire a bolilor. Cercetările actuale includ efectul dietelor cu conținut ridicat de magneziu asupra tensiunii arteriale, dar, deoarece aceste diete includ alte minerale, este adesea dificil să se determine efectele directe ale magneziului. Magneziul poate fi implicat și în diabet, deoarece vă ajută corpul să metabolizeze carbohidrații. Diabeticii de tip 2 au adesea un nivel scăzut de magneziu în sânge. Rolul magneziului în sănătatea cardiovasculară și osteoporoza sunt de asemenea studiate.

Sindromul oboselii cronice

Persoanele cu sindrom de oboseală cronică sunt atât de obosite încât nu sunt în măsură să îndeplinească treburile zilnice. Odihna nu le ajută simptomele, care pot include oboseală extremă, febră și frisoane de grad scăzut, dureri musculare și articulare, dureri de cap și dureri în gât. Potrivit Universității din Maryland Medical Center, în timp ce cauzele oboselii cronice nu sunt cunoscute, cercetătorii suspectează o cauză virală sau un răspuns al sistemului imunitar la un anumit stimul. În plus față de terapia medicamentoasă, pacienților care suferă de SFC li se spune să ia suplimente de magneziu și vitamina B12. Magneziul a arătat unele promisiuni ca un rapel al energiei. Injecțiile cu vitamina B12 sunt recomandate în locul pastilelor, deoarece organismului îi este mai ușor să absoarbă vitamina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel