Dentiști români, de ce sunt preferați de pacienții belgieni
24 dec 2019 / 20:27
Un interviu exclusiv cu Maria Cervatiuc, dentist renumit în Bruxelles, arată diferențe dintre sistemele de sănătate din cele două țări și explică de ce pacienții belgieni preferă să meargă la medicii români.
de  Angela Sabău
Medicul dentist Maria Cervatiuc    Foto: StiriDiaspora.ro

Medicii dentiști din România se pare că sunt preferați chiar și de pacienții din Belgia. Medicul dentist Maria Cervatiuc care profesează de 9 ani în Bruxelles, a explicat, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora.ro, care sunt principalele diferențe între sistemul medical românesc și cel din Belgia și de ce, mulți pacienți belgieni, preferă medicii români pentru tratamente.

Maria Cervatiuc este absolventă a UMF Carol Davila București, iar în 2011 a obținut, la Bruxelles, echivalentul diplomei de dentist.

Medicul român a explicat că sistemul medical occidental este bazat pe competiție, atât între spitale, cât și între casele de asigurări de sănătate, în timp ce medicii din România se confruntă cu multe limite financiare. Ea consideră că medicii români sunt foarte bine pregătiți și că, dacă avea la dispoziție în România tehnologia și susținerea financiară din Occident, ar avea rezultate chiar mai bune decât cele din sistemele medicale vestice.

Interviul complet îl puteți citi pe stiridiaspora.ro.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?