Deputatul USR Emanuel Ungureanu o reclamă la ANI pe Alina Mușatescu, fostă coordonatoare din ANMDM

Emanuel Ungureanu. Foto: Facebook
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus o sesizare la ANI împotriva Alinei Muşetescu, fostă coordonatoare a serviciului care se ocupă de studii clinice în cadrul ANMDM.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) împotriva Alinei Muşetescu, fostă coordonatoare a serviciului care se ocupă de studii clinice în cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

El a explicat într-o declaraţie publicată pe pagina sa de Facebook, că, potrivit site-ului ANMDM şi declaraţiei de avere şi interese depuse pe 11 octombrie 2019 de Alina Muşetescu, aceasta se declară asociat în cadrul unei firme, cu 34% din părţi sociale, menţionând că societatea nu mai desfăşoară activitate de trei ani şi urmează a fi suspendată, potrivit agerpres.ro.

Acesta a subliniat că nu se spune că, de fapt, această firmă ar fi suspendată şi că Muşetescu a semnat studii clinice pentru această companie în care apare că ar fi fost acţionară, notează agerpres.ro.

Ungureanu a declarat că Muşetescu a fost pusă în funcţie de "unul dintre acoliţii lui Vâlcov".

"Trebuie să se verifice dacă au existat incompatibilităţi şi conflict de interese între calitatea doamnei de coordonator al unui serviciu de aprobare a studiilor clinice şi această participaţie pe care a avut-o în această firmă sau şi în altele. Am mai citit că ar mai fi fost acţionar şi în alte firme", a adăugat Ungureanu.

Potrivit acestuia, ANMDM a fost "controlată de PSD, prin Darius Vâlcov".

El a menţionat că a cerut personal, marţi, ministrului Sănătăţii să facă verificări la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel