Descoperire: noi proteine țintă în terapia cancerului

Celule
Descoperirea unei noi proteine țintă care este legată de celulele canceroase ar putea fi un pas important în descoperirea unui tratament pentru cancer.

Dezvoltarea unei terapii pentru combaterea cancerului rămâne una dintre cele mai dificile provocări din cercetarea medicală. Cancerul își datorează notorietatea faptului că celulele canceroase folosesc propriul sistem imunitar al gazdei pentru a crește și a se răspândi, devenind în cele din urmă mortale.

Celulele imune precum macrofagele, care în mod obișnuit luptă pentru a proteja celulele normale, sunt deturnate de celulele canceroase maligne și populează mediul din jurul tumorilor, devenind macrofage asociate tumorii (TAMs). De fapt, s-a constatat că țesutul canceros al pacienților pentru care imunoterapia nu a avut succes a fost într-adevăr bogat în macrofage, confirmând legătura dintre cancer și TAMs. Aceste TAM-uri produc proteine de semnalizare precum chemokine și declanșează eliberarea punctelor de control imun inhibitor care creează un mediu tumoral imunosupresiv, care protejează celulele canceroase și permite creșterea lor accelerată.

Întrucât TAM-urile sunt cele care facilitează răspândirea celulelor canceroase, reglementarea acestora ca strategie terapeutică pentru combaterea cancerului a câștigat atenție în ultimii ani. 

Un grup de cercetare condus de Yuya Terashima de la Universitatea de Științe din Tokyo a văzut aceasta ca o oportunitate de a explora dezvoltarea de noi medicamente anti-cancer. Munca lor publicată în Nature Immunology 2005 a raportat descoperirea unei noi proteine țintă numită FROUNT, care este legată de reglarea și mișcarea TAM-urilor. Deoarece FROUNT a amplificat „semnalizarea chemokine”, un tip de comunicare celulară, un proces integral pentru acumularea și activitatea TAM, a fost, prin urmare, legat direct de reglarea TAM.

Cercetări extinse

Echipa a decis să se extindă asupra acestor descoperiri, pentru a investiga dacă poate fi formulată o strategie terapeutică și a publicat descoperirile în Nature Communications. Prin experimentele efectuate pe animale, cercetătorii au descoperit că prin reglarea expresiei FROUNT în TAMs, creșterea cancerului ar putea fi suprimată.

Apoi, pentru a reduce orice reacții adverse, echipa a dezvoltat, de asemenea, o strategie independentă de limitare a efectului FROUNT asupra semnalizării chemokine prin inhibarea interacțiunii dintre cele două.

Echipa a analizat 131.200 de compuși și a scăzut la zero disulfiramul, un medicament utilizat pentru tratarea alcoolismului și cunoscut pentru potențialul său ca medicament anti-cancer. S-a constatat că acest medicament se leagă direct de FROUNT, făcând proteina indisponibilă pentru interacțiunea cu componentele semnalizării chemokine. Reflectând rezultatele, Terashima explică: „Atunci când a fost testat pe șoareci, disulfiramul a inhibat mișcarea macrofagelor și a suprimat creșterea celulelor canceroase. Prin urmare, descoperirile noastre prezintă o nouă strategie de tratament pentru cancer, care poate suprima creșterea celulelor canceroase dificil de răspundeți de punctele de control imunitar atunci când sunt utilizate în combinație cu disulfiram.”

Echipa acum a început cercetările clinice la Centrul Național de Cancer Hospital East. Ilustrând conturul pentru cercetări suplimentare, Terashima comentează: „întrucât macrofagele reprezintă o problemă în diferite tipuri de boli, pot fi luate în considerare indicațiile pentru inhibitorii FROUNT pentru o gamă largă de boli.”

Într-adevăr, echipa se așteaptă ca aceasta să fie prima strategie terapeutică de reglementare a TAMS și speră că o mai bună înțelegere a corelației dintre inhibarea proteinei țintă FROUNT și TAMs conturează o imagine promițătoare pentru viitorul noilor strategii terapeutice.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel