Deteriorarea fizică este NU inevitabilă. Cum poți încetini îmbătrânirea

Bătrânețe    FOTO: pexels.com
Îmbătrânirea ar putea fi încetinită. Modul cum privești bătrânețea îți poate schimba condiția fizică. 

Potrivit OMS, „creșterea activității fizice și îmbunătățirea dietei pot aborda în mod eficient multe dintre problemele asociate frecvent cu vârsta înaintată”. Aceste probleme includ rezistența redusă, creșterea grăsimii corporale, tensiunea arterială crescută și densitatea osoasă redusă.

Unele cercetări sugerează că doar așteptarea îmbătrânirii crește probabilitatea ca o persoană să se deterioreze fizic.

Într-un studiu, oamenii de știință au chestionat 148 de adulți în vârstă despre îmbătrânirea lor, stilul de viață și așteptările generale de sănătate.

Ei au concluzionat că așteptările cu privire la îmbătrânire joacă un rol important în adoptarea stilurilor de viață active fizic la bătrânețe și pot influența sănătatea și condiția fizică.

Potrivit experților, deși este probabilă o anumită deteriorare, gestionarea așteptărilor îi va ajuta pe indivizi să facă alegeri de viață mai bune pentru a menține sănătatea fizică și condiția fizică mai târziu în viață.

Un studiu mai vechi a investigat modul în care percepțiile asupra îmbătrânirii au influențat probabilitatea unui individ de a solicita asistență medicală. Autorii studiului, care au analizat date de la 429 de adulți în vârstă, au concluzionat: „Având așteptările scăzute în ceea ce privește îmbătrânirea a fost asociat mentalitatea că nu  este important să se caute asistență medicală.”

Gândirea pozitivă

Un alt studiu a analizat atitudinea față de îmbătrânire în timpul vârstei mijlocii și modul în care acestea ar putea influența durata de viață. Autorii au concluzionat că „persoanele în vârstă cu auto-percepții mai pozitive asupra îmbătrânirii, măsurate cu până la 23 de ani mai devreme, au trăit cu 7,5 ani mai mult decât cele cu auto-percepții mai puțin pozitive asupra îmbătrânirii”.

În concluzie, menținerea activă, alimentația corectă și menținerea unei perspective pozitive pot încetini  deteriorarea fizică asociată vârstei înaintate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel