DEXKETOPROFENUM - prospect

Foto: Pixabay
DEXKETOPROFENUM - prospect. Acţiune: Antiinflamator nesteroidian (AINS); inhibitor neselectiv al COX. 

DEXKETOPROFENUM - prospect

Denumirea comercială: DEXKETOPROFEN, TADOR, TADOR INJECT.

Prezentare: Soluție injectabilă, comprimate filmate, concentrat pentru soluție perfuzabilă, 

Indicații: Oral: tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerilor musculo-scheletice, dismenoree, durerile dentare. Injectabil: postoperator, colică renală, dorsalgii severe. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la dexketoprofen sau la orice alt AINS; antecedente de crize de bronhospasm, rinită acută, urticarie sau edem angioneurotic la acid acetilsalicilic; ulcer gastroduodenal activ sau în antecedente dispepsie cronică; boli hemoragice, tratament concomitent cu anticoagulante; boală Crohn sau colită ulceroasă; antecedente de astm bronşic; insuficiență renală (IR) moderată - gravă; insuficiență hepatică (IH) gravă; sarcină şi alăptare; copii. 

Atenție!: Se va administra cu prudenţă la pacienţii cu afecţiuni alergice în antecedente. Pacienţii care au simptome gastrointestinale sau antecedente de afecţiuni gastrointestinale trebuie monitorizaţi pentru a detecta semnele unei eventuale hemoragii gastrointestinale. Dacă apare hemoragie sau ulcer gastrointestinal în timpul tratamentului, se întrerupe adm. şi este instituită terapie adecvată. În cazul unei creşteri importante a alanin aminotransferaza (ALT) şi aspartat aminotransferaza (AST), tratamentul trebuie oprit. Se adm. cu atenţie la pacienţii cu afecţiuni ale măduvei hematopoetice, lupus eritematos sistemic (LES) sau boală mixtă de ţesut conjunctiv. Produsul trebuie adm. cu prudenţă la pacienţii cu afecţiuni hepatice, renale sau cardiace, ca şi în alte boli care predispun la retenţie hidrosalină sau la cei trataţi cu diuretice şi la cei cu hipovolemie, deoarece au risc crescut de nefrotoxicitate. Pacienţii vârstnici au risc crescut de insuficienţă renală, cardiacă sau hepatică. Atenţie la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje. 

Reacții adverse: greaţă şi/sau vărsături, dureri abdominale, diaree, dispepsie. Reacții adverse mai puţin frecvente: tulburări de somn, anxietate, cefalee, ameţeli, vertij, palpitaţii, gastrită, constipaţie, uscăciunea gurii, flatulenţă, eritem cutanat. Rar pot apărea: parestezii, hipertensiune arterială (HTA), edeme periferice, bradipnee, ulcer peptic, hemoragie sau perforaţie, anorexie, creşterea enzimelor hepatice, urticarie, acnee, hipersudoraţie, poliurie, tulburări menstruale, tulburări în sfera prostatei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel