Diabet: cum poate fi gestionat mai bine prin reglarea aportului de fibre

Consumul de fibre protejează sănătatea
Creșterea aportului de fibre s-a dovedit util în gestionarea diabetului. Un studiu a evidențiat o serie de beneficii pe care le aduce, precum și ce alimente ar trebui consumate pentru asta.

Un studiu publicat de PLOS Medicine sugerează că prin creșterea aportului zilnic de fibre se poate ajunge la beneficii pentru sănătate la pacienții cu diabet, potirvit health.harvard.edu

Cercetătorii britanici au analizat zeci de studii cu aproximativ 10.000 de participanți care aveau prediabet, diabet gestațional, diabet tip 1 sau diabet tip 2. În comparație cu persoanele care au consumat diete cu conținut scăzut de fibre (19 grame de fibre pe zi), persoanele care au consumat alimente cu un conținut de minim 16 grame de fibre pe zi (în total 35 de grame pe zi) au cântărit mai puțin și au avut niveluri mai mici de zahăr din sânge, colesterol și inflamaţie. 

Alimente bogate în fibre

Au fost, de asemenea, 14 decese mai puține la 1.000 de oameni printre cei care au consumat diete bogate în fibre. 
Pentru a crește aportul de fibre, încercați să mâncați mai multe alimente bogate în fibre la fiecare masă. Surse bune includ cereale integrale, leguminoase și nuci. 

De exemplu, o cană de cereale de tărâțe are până la 47 de grame de fibre, în funcție de marcă; o jumătate de cană de fasole albă are aproximativ 10 grame de fibre; iar o uncie de migdale are aproximativ 13 grame de fibre. 
Creșteți aportul de fibre încet, pentru a oferi timp tractului digestiv să se adapteze și nu uitați să creșteți aportul de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel