Diabet și obezitate, combinație cu urmări nefaste asupra memoriei și limbajului

Diabet
Oamenii în vârstă care suferă de diabet tip 2 și obezitate s-ar confrunta cu declin cognitiv pe partea de memorie și limbaj.

Diabet, obezitate. Cercetătorii susțin că nivelurile mai mari de grăsime abdominală au fost asociate cu funcția cognitivă redusă într-un studiu de obezitate clinică la asiatici în vârstă cu diabet zaharat de tip 2, chiar și la persoane cu greutate normală. La cercetare au participat 677 oameni, iar în urma analizelor s-a concluzionat că grăsimea abdominală mai mare - sau adipozitatea viscerală - a fost asociată cu scoruri mai mici legate de memorie și limbaj.

„Funcționarea cognitivă păstrată este importantă în executarea unei sarcini complexe, cum ar fi managementul auto-îngrijirii diabetului. Prin urmare, evaluarea adipozității viscerale și a intervențiilor care vizează adipozitatea viscerală pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv la pacienții vârstnici cu diabet și la reducerea sarcinii globale a demenței la populațiile îmbătrânite", susțin autorii, potrivi newsroom.wiley.com.

Studiul poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel