Diabet. Nouă semne precoce care anunță boala

Diabetul prezină unele semne timpurii, iar majoritatea provin de la nivelul mai ridicat de zahăr din sânge.

Potrivit CDC, persoanele cu prediabet dezvoltă adesea diabet de tip 2 în termen de 5 ani dacă nu primesc tratament.

Persoanele cu prediabet au un nivel mai mari decât cele normalul glicemiei, dar medicii nu consideră încă să debutul diabetului.

Debutul diabetului de tip 2 poate fi gradat, iar simptomele pot fi ușoare în primele etape. Drept urmare, este posibil ca multe persoane să nu-și dea seama că au această afecțiune.

 

Semne și simptome precoce

Primele semne și simptome ale diabetului de tip 2 pot include:

 

1. Urinarea frecventă

Când nivelul de zahăr din sânge este ridicat, rinichii încearcă să îndepărteze excesul de zahăr filtrându-l din sânge. Acest lucru poate duce la urinare frecventă, în special noaptea.

2. Sete crescută

Urinarea frecventă, care este necesară pentru a elimina excesul de zahăr din sânge, poate duce la pierderea de apă  din organism. În timp, acest lucru poate provoca deshidratare și poate duce la o senzație de sete mai intensă decât de obicei.

 

3. Foame incontrolabilă


Adesea, persoanele cu diabet nu obțin suficientă energie din alimentele pe care le mănâncă.

Sistemul digestiv descompune alimentele într-un simplu zahăr numit glucoză, pe care organismul îl folosește drept combustibil. La persoanele cu diabet zaharat, nu se deplasează o cantitate suficientă de glucoză din fluxul sanguin în celulele corpului.

Drept urmare, acestor persoane le este tot timpul foame, indiferent de cât de recent au mâncat.

 

4. Oboseală

Diabetul zaharat de tip 2 poate avea impact asupra nivelului de energie al unei persoane și poate face ca acestea să se simtă foarte obosită. Această oboseală apare ca urmare a zahărului insuficient care se deplasează din fluxul sanguin în celulele corpului.


5. Viziune încețoșată

Un exces de zahăr din sânge poate deteriora vasele mici de sânge din ochi, ceea ce poate provoca vederea încețoșată. Această viziune încețoșată poate apărea într-unul sau în ambii ochi și poate fi timpurie.

Dacă o persoană cu diabet nu primește tratament, deteriorarea acestor vase de sânge poate deveni mai severă și poate apărea în cele din urmă pierderea vederii permanente.

 

6. Vindecarea lentă a tăieturilor și rănilor


Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot deteriora nervii și vasele de sânge ale organismului, ceea ce poate afecta circulația sângelui. Drept urmare, chiar și mici tăieturi și răni pot dura săptămâni sau luni până la vindecare. Vindecarea lentă a rănilor crește, de asemenea, riscul de infecție.

7. Inflamare, amorțeală sau durere la mâini sau picioare


Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot afecta circulația sângelui și pot deteriora nervii organismului. La persoanele cu diabet zaharat tip 2, acest lucru poate duce la durere sau la o senzație de furnicături sau amorțeală la nivelul mâinilor și picioarelor.

Această afecțiune este cunoscută sub numele de neuropatie și se poate agrava în timp și poate duce la complicații mai grave dacă o persoană nu primește tratament pentru diabet.

 


8. Petele întunecate pe piele

Petele de piele întunecată care se formează pe gât, axilă sau inghinal pot semnifica, de asemenea, un risc mai mare de diabet. 


9. Mâncărimi și infecții fungice


Excesul de zahăr din sânge și urină oferă hrană pentru fungi, ceea ce poate duce la infecție. Infecțiile fungice tind să apară pe zone calde și umede ale pielii, cum ar fi gura, zonele genitale și axile.

Zonele afectate prezintă de obicei mâncărime, dar pot apărea, de asemenea, arsură, roșeață și durere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel