Diabet tip 2. Un nou mod de a-l controla

Diabet
Cei circa 820.000 de români tratați în programul național de diabet zaharat pot opta pentru o nouă soluție terapeutică în controlul afecțiunii lor.

Aproximativ 2 milioane de români au diabet diagnosticat și nediagnosticat. 823.280 dintre ei sunt tratați în cadrul Programului Național de Diabet Zaharat.2. Această boală este o afecțiune complexă și peste jumătate dintre cei care o au sunt expuși riscurilor de complicații din cauza că boala nu este controlată cum trebuie.

Compania farmaceutică Novo Nordisk anunță extinderea portofoliului produselor pentru diabet disponibile în România prin introducerea pe piață a unei noi soluții inovative pentru controlul diabetului de tip 2. Soluția terapeutică a fost introdusă în lista medicamentelor compensate și este disponibilă pe bază de prescripție medicală, conform recomandării medicului specialist, în condițiile stabilite prin protocolul terapeutic aprobat de Ministerul Sănătății.

”Peste jumătate dintre persoanele care trăiesc cu diabet de tip 2 nu prezintă un control eficient al afecțiunii, având risc de complicații; în medie, ei petrec mai mult de șapte ani cu un diabet insuficient controlat cu medicamente pe cale orală, înainte de a schimba tratamentul cu unul mai adecvat stadiului evolutiv al afecțiunii. De aceea, este foarte important ca pacienții români să aibă acces la soluții terapeutice inovative, care să le permită un bun control al bolii și implicit o calitate a vieții superioară. (...) Să putem oferi pacienților medicamente inovative, cu administrare o dată pe săptămână, obținând control glicemic superior, reducerea greutății corporale și beneficii cardiovasculare dovedite, este un mare pas înainte în gestionarea acestei afecțiuni complexe”, a declarat profesorul Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

În România, compania este implicată activ. ”Suntem mândri că putem pune la dispoziția pacienților români cu diabet de tip 2 noi opțiuni de tratament. Novo Nordisk este un partener de încredere pentru medicii diabetologi și pentru persoanele cu diabet din România, lider în diabet, oferind un portofoliu complex de soluții pentru controlul diabetului și cercetând continuu pentru a aduce inovații în această arie terapeutică”, a declarat Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel