Diabet zaharat. Directorul CAS Mureș: este o creştere de peste 3,70% față de 2018

Diabet
Directorul Casei de Asigurări Mureș de Sănătate Rodica Biro susţine că numărul pacienţilor cu diabet zaharat crește în fiecare an.

Diabet zaharat. Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, Rodica Biro, susţine că numărul pacienţilor cu diabet zaharat este în evoluţie crescătoare în fiecare an şi că, faţă de anul precedent, se înregistrează o creştere de 3,70%.

"La sfârşitul lunii septembrie a acestui an avea incluse în programul naţional 25.506 de persoane cu diabet, dintre aceştia 126 sunt copii cu diabet zaharat automonitorizat, 8.101 adulţi automonitorizaţi. Se înregistrează o creştere de peste 3,70% creştere a numărului de pacienţi faţă de anul precedent. Din acest motiv şi cheltuielile aferente au fost în creştere. Avem 32 de pacienţi cu pompe de insulină, sumele au crescut cu 10,34% , au crescut şi sumele alocate pe testele de automonitorizare. Este un program foarte complex, singura problemă pe care o putem sesiza este nevoia de a avea medici de specialitate diabetologi pentru că numărul pacienţilor este în creştere", a declarat Rodica Biro, potrivit Agerpres.

Suma alocată prin CAS Mureş pentru Programul Naţional de Diabet Zaharat este acest an de 31,3 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel