Diagnostic, Covid-19: mărturii tulburătoare dintr-un spital din Brașov

Pacient FOTO: pexels.com
O pacientă testată pozitiv la coronavirus a făcut o serie de dezvăluiri incredibile într-un interviu acordat în exclusivitate DC News. Deși a fost complet asimptomatică, ea a fost internată la spital pentru 15 zile după ce a petrecut alte 13 zile în izolare.

Conform protocolului emis de Ministerul Sănătății, cazurile ușoare se pot externa rapid sau chiar îngriji la domiciliu, cu următoarele recomandări: 14 zile de izolare cu monitorizarea stării de sănătate și cu precauții luate: camera individuală, echipament de protecție, igienă, pentru protejarea familiei și a comunității. Mai mult de atât, criteriile de externare în spital se realizează atât clinic, dacă persoanele sunt afebrile sau după ameliorarea simptomelor, cât și virusologice, după două teste PCR negative, consecutive. De la aceste menționări clare prevăzute în protocol, o pacientă complet asimptomatică, dar testată pozitiv cu COVID-19, a explicat în interviul acordat detalii năucitoare din spitalele dn Brașov.

„Încep să cad psihic” 

Pe dată de 6 martie intra în contact cu o persoană infectată cu COVID-19, iar după opt zile, complet asimptomatică, testul ei ieșea pozitiv. De aici, povestea a luat o întorsătură neașteptată, pentru că după aflarea rezultatului a stat timp de 13 zile în izolare la domiciliu, iar ulterior a fost internată într-un spital timp de 13 zile și acum, de două zile, transferată într-un altul. 

„Eu, fizic sunt foarte bine. Nu mă crede nimeni că sunt foarte bine. Acum, ușor, încep să cad psihic, pentru că mă lupt cu un sistem nebun și cu ziduri. Toată lumea îmi pune în față acel protocol, că ei (n.r. medicii / asistentele) urmează protocolul și nu ies din protocol. Ce să zic? Cu greu încep să mă acomodez situației și să accept, cam asta e ideea”, a declarat pacienta.

Puteți urmări interviul acordat în exclusivitate pe DC NEWS.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel