Diana Păun: Rezistenţa antimicrobiană, o deficienţă majoră în sistemul sanitar

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Rezistenţa antimicrobiană reprezintă o deficienţă majoră în sistemul sanitar românesc, a declarat vineri consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun.

Rezistența microbiană. "Rezistenţa antimicrobiană reprezintă o preocupare la nivel mondial pentru a cărei combatere este necesară o abordare integrată şi interdisciplinară şi cooperare şi parteneriat între toţi actorii implicaţi. (...) Rezistenţa antimicrobiană reprezintă din nefericire o deficienţă majoră în sistemul sanitar românesc. Cel mai recent profil de ţară State of Health in the European Union, publicat pe 28 noiembrie 2019, menţionează că: nivelurile de rezistenţă la antimicrobiene se menţin ridicate în România. În 2017 s-a constatat, în urma testărilor, că 22,5% din izolatele de klebsiella pneumoniae erau rezistente la carbapeneme, o clasă de antibiotice de ultimă linie", a spus Diana Păun, consilier de stat în Administrația Prezidențială, care a participat la Atelierul "Rolul unei agende strategice comune de cercetare şi inovare la nivel global pentru controlul rezistenţei la antibiotice", organizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", potrivit Agerpres.

Ea a amintit că rezistenţa antimicrobiană şi infecţiile asociate au reprezentat una dintre priorităţile sectoriale pe sănătate ale României în perioada mandatului exercitat la conducerea Consiliului Uniunii Europene.

Consilierul de stat a subliniat necesitatea unei abordări "consecvente, strategice, comune" la nivel european şi internaţional şi a salutat colaborarea dintre ministerele din România pe această temă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel