Dieta care te scapă de obezitate și de bolile de inimă
18 sep 2020 / 11:21
O anume dietă ar modifica parțial asocierea dintre obezitate și mortalitate cardiovasculară.
de  Florina Pop
Fast Food  FOTO: Pixabay

Cercetătorii de la Universitatea Uppsala, Suedia, au analizat datele a circa 79.000 de oameni despre indicele de masa corporală, dietă și mortalitate pe o durată de 21 de ani. În analiza lor au ținut cont de adoptarea dietei mediteraneene, dar și de vârstă, activitate fizică, fumat și socio-economia participanților la cohortă.

Ca premise ale studiului, cercetătorii au avut datele că masa corporală mai mare a dus la 4 milioane de decese la nivel global în 2015 și mai mult de două treimi din aceste decese au fost cauzate de boli cardiovasculare. O altă premisă a constat în faptul că alți factori, inclusiv modele dietetice sănătoase ar modifica riscul mai mare de boli cardiovasculare.

Datele după monitorizarea de 21 de ani au evidențiat scăderea mortalității de boli cardiovasculare asociate indicelui de masa corporală prin adoptarea dietei mediteraneene, potrivit medicalxpress. ”Cu toate acestea, o dietă sănătoasă nu poate contracara complet mortalitatea crescută a  bolilor cardiovasculare legată de obezitate”, susțin autorii studiului.

Studiul, AICI.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?