Dieta fasting. Dr Mihaela Bilic: ne întoarcem la un tip de normalitate după ce am stricat-o

Alimente
EXCLUSIV
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că un adult mănâncă de trei ori pe zi, nu de trei ori pe zi și cu două gustări cum au copii în creștere.

Invitată la Interviurile DC Media Group, medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că dieta fasting este ”un fel de metodă obligatorie care a trebuit inventată - acolo unde, tot din cauza nutriționiștilor, am ajuns la aberanta recomandare să mâncăm de două ori pe zi plus gustări, adică un program de alimentație pentru copilul în creștere. Iată că și adulții l-au îmbrățișat și l-au adoptat și apoi ne întrebăm de ce îngrășăm când mâncăm atât de des fără să ne dăm seama că inclusiv a mânca de cinci ori pe zi este un lucru pe care silueta noastră nu-l poate efectiv duce”.

Medicul Mihaela Bilic expliă cum biochimia organismului a fost făcută în timpuri de penurie alimentară când mâncarea era negarantată, se găsea mâncare din când în când și când se găsea ”eram făcuți să mâncăm mult, dar urmau apoi perioade, zile întregi, în care nu mai mâncam. În prezent, nu mai există în Europa secolului XXI țări în care să nu avem ce să mâncăm. (...) Noi de foame nu avem cum să mai murim”.

”Și când vin unii nutriționiști și zic că oamenii au voie să mănânce de 5 ori pe zi, atunci avem dezlegare. (...) Pe aceste îndemnuri și recomandări este clar că nu avem cum să ținem silueta în control și atunci trebuia să fie inventată această noțiune de fasting, de post. Dacă i-am fi întrebat pe bunicii noștri de câte ori mâncau ei în zi, nu știu dacă mâncau mai mult de 2 ori. Și cu siguranță aveau muncă fizică consistentă. Deci ne întoarcem la un tip de normalitate după ce am stricat-o. E o chestiune hilară și în același timp ridicolă. (...) 

Suntem victimele acestei societăți de consum care ne îndeamnă întotdeuna să consumăm și mai mult și mai mult și apoi ne dă metode absolut ridicole sau termeni din aceștia sofisticați - intermittent fasting - ca să ne atragă atenția că n-ar fi rău să mâncăm de două ori în zi. Ne ajunge. Este o metodă pe care eu o recomand care într-un limbaj rudimentar românesc se numește ”mai facem și foamea”, mai luăm o pauză de la mâncat”, afirmă medicul nutriționist MIhaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel