DIFERENȚA dintre valul 1 de COVID și cel de acum. Dr Simin Florescu: avem frecvent pacienți de 40-50 de ani

UPU
EXCLUSIV
Conf univ dr Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, spune că în acest val doi al infecției COVID se înregistrează mai multe cazuri de forme severe.

Directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, conf dr Simin Florescu, a declarat, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, că acum, în acest val doi al infecției COVID din România, se confruntă cu mai multe cazuri de forme severe față de cazurile înregistrate în primăvară.

”Ceea ce vedem noi este, dimpotrivă: crește numărul de cazuri severe și nu vorbim numai de cazuri critice. Și ceea ce vedem, din păcate, este că avem și o ușoară scădere a grupelor de vârstă. Avem din ce în ce mai frecvent pacienți de 40-50 de ani, sau în jur de 50 de ani care n-au comorbidități nemaipomenite. Cel mai important factor de risc ar fi obezitatea la acest grup, și care fac aceste forme severe de boală. Deci vedem mai multe forme severe și probabil asta se datorează faptului că în spital sunt internați cu forme severe, dar sunt din ce în ce mai mulți cei care se adresează camerelor de gardă, cei care se agravează în izolare acasă și trebuie să ajungă după cele 7 zile când se întâmplă declanșarea acelei cascade imune citokinice, ajung în spital, agravați. Vedem, chiar și proporțional cu numărul total de cazuri, un număr mai mare de cazuri severe”, consideră medicul Simin Florescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel