Doi bebeluși morți și alți șapte, la spital. Ce simptome aveau

Deces,
Doi bebeluși au murit și alți șapte au ajuns la spital. Primul copilaș de șapte luni a murit în 2 ianuarie, iar cel de-al doilea, de doar trei luni, a fost găsit fără viață ieri, chiar de către prinții lui, minori.

Doi bebeluși morți și alți șapte au ajuns la spital cu simptome de răceală. Este vorba despre copii care trăiesc în zona numită „Pirită”, situată la marginea orașului Baia Mare. În zonă trăiesc circa 130 e copii în familii nevoiașe, în locuințe improvizate.  Unul dintre bebeluși avea șapte luni, iar celălalt trei luni, cu părinți minori.

Bebelușul de trei luni a fost găsit fără suflare ieri chiar de către părinții lui. Medicii solicitați au sosit imediat la fața locului, dar nu au mai putut salva copilașul care era deja decedat.
La fața locului au sosit și criminaliștii din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, care la o examinare exterioară nu au descoperit urme de violență. Cadavrul a fost dus la morga spitalului pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei morți.
Copilașul de șapte luni a fost găsit mort în 2 ianuarie. 

„Azi dimineață, a mai murit un băiețel pe Pirita. Avea 3 luni și jumătate, părinți minori.
Mama fara acte, tatăl nerecunoscut. Totuși a fost lăsat din spital acasă, deși bunica maternă (singura care putea legal sa-si asume responsabilitatea) e închisă. Din toate motivele de mai sus, copilul va avea mai întâi un certificat de deces, iar apoi unul de naștere.
Înmormântarea lui Adonis, celălalt bebeluș decedat (7 luni) a fost parte dintr-un coșmar, ca și probabil viața lui.
Mama, care săvârșește o pedeapsa pentru furt, a fost condusă la cimitir de trei echipaje de poliție. Avea cătușe și nu a avut voie sa se apropie de ceilalți doi copii (8 și 9 ani). Asta, in timp ce protecția copilului sau asistenta sociala, au lipsit. Tatăl a avut nevoie de ajutor cu tot ce a însemnat înmormântarea copilului lui, pentru că retardul social în care trăiește, este o condamnare la neputință.
Anul trecut, tot în ianuarie, au mai murit doi copii sub un an. Și dacă ar fi sa fac o listă, din ce povestesc oamenii, din fiecare familie a murit, de-a lungul timpului, cate un copil – in unele chiar doi. Toți, in primii ani de viață.
Tot ce s-a întâmplat în zilele care au trecut, e un iad. Unul dintre copii a zis azi că “poate o sa ne duca diavolul pe toți”.
S-ar putea.”, citează vasiledale.ro o asociație care a postat pe rețelele de socializare acest mesaj

„Azi, 06 ianuarie, orele 10.15, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că o tânără și-a găsit propriul fiu decedat.
La fața locului polițiștii au identificat apelanta și victima, un bebeluș de 3 luni.
În urma examinării exterioare a cadavrului nu au fost observate urme vizibile de violență.
Cadavrul minorului a fost transportat la spital în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, arată IPJ Maramureș.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel