Dotări noi la Policlinica Spitalului Clinic de Urgență Brașov

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Policlinica Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov va beneficia de noi echipamente medicale în valoare de peste 10 milioane lei, printr-un proiect finanţat din fonduri europene.

Dotări noi. Contractul de finanţare a Policlinicii Spitalului Clinic de Urgență Brașov fost semnat vineri, la sediul Consiliul Judeţean Brasov, în prezenţă autorităţilor judeţene, a conducerii Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, precum şi a premierului Ludovic Orban.

Din această sumă vor fi achiziţionate 163 de echipamente şi aparatură medicală de 58 de tipuri diferite, pentru dotarea a 12 cabinete din cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale, precum şi la eficientizarea sistemului de sănătate prin reducerea internărilor evitabile.

"Sumele totale pe care le va investi Consiliul Judeţean vor ajunge până la 40-50% din valoarea investiţiilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde dorim în primul rând dotarea Secţiei de cardiologie si dezvoltarea compartimentului de Cardiologie intervenţională. Desigur, vom asigura dotări moderne în toate secţiile ambulatoriului de specialitate al Spitalului. Până acum, la nivelul Consiliului Judeţean Braşov am aprobat o cofinanţare de maximum 10% din valoarea proiectelor respective, dar ne-am dat seama că sumele alocate de Ministerul Sănătăţii până acum au fost mai mici decât valoarea echipamentelor respective şi atunci, pentru a nu pierde această resursă, am considerat necesar să cofinanţăm mai mult, adică minimum 10%, pentru a putea să cumpărăm toate echipamentele necesare", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, potrivit Agerpres.

Dotări noi. Valoarea contractului

Valoarea totală a cererii de finanţare este de aproape 10,7 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MLPDA este de circa 10,4 milioane de lei, aproximativ 2.253.000 euro, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

"Unităţile medicale din judeţul Braşov beneficiază, prin contractele semnate, de investiţii totale cumulate în valoare de peste 30 milioane euro, pentru extinderi şi modernizări de clădiri, dar şi pentru eficientizare energetică şi achiziţia de dotări moderne. Vorbim de spitalele din Braşov, dar şi de cele din Făgăraş, Zărneşti şi Victoria. Realizările sunt posibile datorită accesării de către Consiliul Judeţean Braşov, precum şi de către consiliile locale din localităţile respective, în parteneriat cu judeţul, a mai multor scheme de finanţare din fonduri europene REGIO pentru investiţii în infrastructura de sănătate. Aceste fonduri, transformate în lucrări şi achiziţii, iar apoi în spitale şi policlinici modernizate, vor asigura oamenii că administraţia locală face eforturi pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi pentru tratamente mai bune, în spaţii corespunzătoare de confort şi igienă, atât în zona serviciilor de urgenţă, dar şi pentru tratamentele ambulatorii", a declarat directorul general ADR Centru, Simion Creţu.

Durata estimată de implementare este până la sfârşitul lunii februarie 2021. Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Operaţiunea: A - Ambulatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel