Dovleacul, fructul minune care îți îmbunătățește sănătatea

Dovleacul este unul din cele mai utilizate alimente în această perioadă, fiind foarte gustos și preparat în zeci de feluri. Specialiștii însă ne arată o serie de beneficii pentru care este chiar recomandat consumul acestui fruct.

Dovleacul este „vedeta” sezonului și un aliment foarte valoros. O mulțime de beneficii aduce sănătății acest fruct, pe care mai toată lumea îl consideră legumă. O cană de dovleac conține 30 de calorii, 1,2 g proteine, 8 g carburi. 0,1g grăsimi, 3,2 g zahăr, 0,6 g fibră și 1 mg sodiu, arată specialiștii, care enumeră beneficiile acestui fruct:

1. Îmbunătățește vederea

Dovleacul este o sursă excelentă de vitamina A antioxidantă, care este importantă pentru sănătatea ochilor și poate încetini dezvoltarea degenerescenței maculare. O ceașcă de dovleac împachetează 197% din doza zilnică recomandată pentru vitamina A.

2. Îmbunătățește imunitatea

Dovleacul este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C (asigură 17% din doza zilnică recomandată dintr-o cană), care vă ajută să vă consolidați sistemul imunitar și chiar reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

3. Contribuie la sănătatea pielii

Carotenoizii (pigmenți organici care dau dovleacului culoarea sa) în dovleac, de asemenea, acționează ca antioxidanți, „care ajută la creșterea sănătății pielii”.

4. Menține sănătatea inimii și stomacului

Dovleacul este o sursă bună de potasiu și magneziu, minerale sănătoase pentru inimă, din care majoritatea oamenilor nu au suficient. Ba, mai mult, oferă fibre care ajută intestinului, care ar putea ajuta la scăderea colesterolului și, desigur, vă ajută la reglarea digestiei.

5. Ajută la pierderea în greutate

Deoarece dovleacul este atât de bogat în fibre sățioase, dar atât de scăzut în numărul de calorii, este o opțiune excelentă la care să apelați dacă încercați să pierdeți în greutate sau doriți pur și simplu să schimbați o parte amidonică (să zicem, piure de cartofi sau o felie de pâine) pentru ceva ceva mai ușor.

Dar nici semințele de dovleac nu ar trebui aruncate. Semințele de dovleac conțin zinc, ceea ce vă poate ajuta sistemul imunitar să combată primele răceli ale toamnei, arată prevention.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel