Dozele mari de vitamina C ar putea ajuta imunoterapia în combaterea cancerului

Cancer
Un nou studiu arată potențialele beneficii ale Vitaminei C în combaterea cancerului, atunci când este administrată în timpul imunoterapiei.

O echipă de cercetători din Italia a descoperit că oferirea șoarecilor bolnavi de cancer doze mari de vitamina C (acid ascorbic) imunoterapie îmbunătățită, ceea ce duce la încetinirea sau oprirea creșterii tumorii.
În lucrarea lor, publicată în revista Science Translational Medicine, cercetătorii descriu studiile lor despre vitamina C și modul în care aceasta ar putea fi utilizată pentru tratarea pacienților cu cancer.

Încă din anii '70, cercetătorii au bănuit că administrarea de doze mari de vitamina C la pacienții cu cancer ar putea ajuta la reducerea creșterii tumorii - dar studiile ulterioare nu au reușit să găsească niciun beneficiu, iar cercetătorii și-au pierdut interesul.

În ultimii ani, interesul de a utiliza vitamina C pentru a trata pacienții cu cancer a revenit după ce studiile au constatat că cercetătorii anterioare au dat vitamina C pacienților pe cale orală. Intestinul nu absoarbe cantități mari de vitamina C, ceea ce însemna că pacienții anterior nu au primit concentrații în doze suficient de mari pentru a avea un impact. În acest nou efort, cercetătorii au injectat vitamina C direct în venele șoarecilor de testare, ca parte a unui regim de imunoterapie și apoi au monitorizat creșterea tumorii.

Cercetătorii au descoperit că adăugarea de doze mari de vitamina C fără imunoterapie a dus la creșterea întârziată a tumorii la șoarecii de testare. Când a fost administrat ca parte a unui regim de imunoterapie cu șoarecii, ei au găsit încetinirea sau oprirea creșterii melanomului, tumorilor colorectale, pancreatice și cancerului de sân. Mai mult, ei au descoperit că a făcut acest lucru prin furnizarea de suport pentru celulele T Ei au descoperit, de asemenea, că vitamina C a sporit eficiența anticorpilor punctului de control PD-1 și CTLA-4. Și au descoperit că, în unele cazuri, adăugarea de vitamina C în regimul de imunoterapie a dus la dispariția completă a unor tumori de cancer mamar.

Efecte secundare

Cercetătorii remarcă faptul că principalul obstacol în calea utilizării vitaminei C pentru a trata pacienții cu cancer uman este posibilitatea de a avea efecte secundare. Ei observă că au dat șoarecilor de test cantitatea de vitamina C într-o singură portocală în fiecare zi, timp de câteva zile. Traducerea asta la oameni ar însemna să oferi echivalentul a 2000 de portocale în fiecare zi pentru o perioadă de timp.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel