Dr Adriana Nica: Centru modern de radioterapie la SUUB, în cel mult doi ani

Radioterapie
Managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), Adriana Nica, a anunțat că în cel mult doi ani va fi deschis cel mai modern centru de radioterapie public din țară în această unitate medicală, de care vor beneficia bolnavii cu afecțiuni oncologice.

Conf univ dr Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) a anunțat că instituția medicală va avea în curând propriul centru de radioterapie, care va fi cel mai modern din sistemul public.

„Astăzi am predat amplasamentul către constructor și, în cel mult doi ani, la Spitalul Universitar de Urgență București vom deschide cel mai modern centru de radioterapie public din țară, de care vor beneficia bolnavii cu afecțiuni oncologice. Având în vedere specificul de multidisciplinaritate al spitalului nostru, Centrul de radioterapie pe care-l construim și-l dotăm va permite pacienților oncologici să efectueze tratamente moderne într-un singur loc, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în alte unități medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat și amenajat conform standardelor europene, unde specialiștii noștri vor folosi tratamente de ultimă generație și aparatură de înaltă performanță, totul în beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie", a declarat managerul SUUB, Adriana Nica, într-un comunicat de presă al unității medicale.

Lucrarea va fi executată, conform contractului, în termen de maximum doi ani, iar zilele următoare vor sosi utilajele care vor începe lucrările.
Centrul va avea două acceleratoare, un computer tomograf simulator, un dispozitiv de investigație prin rezonanță magnetică, dar și brahiterapie, iar valoarea contractului se ridică la 69,3 milioane de lei.

„În cadrul Clinicii de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgență București sunt tratați peste 500 de pacienți noi anual, pentru care se administrează tratamente curative și paliative. Se estimează că aproximativ 40% dintre cazurile noi vor necesita radioterapie în scop curativ sau paliativ", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel