Dr Alexandru Rafila despre pericolul unei alte epidemii: la o populaţie neprotejată, poate produce ravagii

Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Prof dr Alexandru Rafila a vorbit la dezbaterea „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", despre pericolul unei noi epidemii, aflată la granița cu Ucraina.

Invitat la dezbaterea online „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată de DC Media Group, prof dr Alexandru Rafila a subliniat pericolul apariției de noi epidemii și importanța vaccinării.

”Difteria este la graniţele României. S-au înregistrat cazuri în Ucraina, iar acest lucru trebuie foarte clar ştiut, pentru că difteria, la o populaţie care nu este protejată, mai ales la populaţia infantilă, este o boală care poate produce ravagii. (...) Legea vaccinării este absolut necesară. A stat prea mult timp în Parlament fără să existe o decizie finală. În momentul de faţă, ea a fost aprobată de Senatul României, a fost adoptată de Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor şi e momentul ca ea să fie adoptată de plenul Camerei Deputaţilor”, a afirmat dr Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel