Dr Andrei Tudor Rogoz: Cum va funcționa Centrul de vaccinare contra COVID-19 privat de la Sanador

Vaccinare. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Dr Andrei Tudor Rogoz, coordonatorul Centrului de vaccinare contra COVID-19 de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, că vaccinarea, în etapa a doua și a treia, se va putea face și la centrul privat. 

Dr Andrei Tudor Rogoz, care este medic specialist boli infecțioase, coordonatorul secției de Boli Infecțioase și al Centrului de vaccinare anti-COVID-19 de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat că în prima etapă centrul privat s-a ocupat de vaccinarea propriului personal, dar că el va funcționa și pentru publicul larg în următoarele etape ale campaniei de vaccinare. 

Sanador

„Noi ne-am arătat disponibilitatea pentru vaccinarea personalului propriu și a celorlalte persone din categoria întâi, personal medical, de fapt fiind vorba de o listă lungă de persoane, cu multe subcategorii. După care, atunci când DSP-ul ne-a întrebat dacă suntem dispuși să rămânem în campanie și pentru fazele ulterioare, am răspuns afirmativ și vom continua”, a explicat dr Andrei Tudor Rogoz, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical.

Centrul funcționa pentru publicul larg în momentul și în măsura în care va fi aprovizionat cu vaccinuri, pentru că deocamdată România primește tranșe mici săptămânale care trebuie împărțite între centrele de stat. Important este că, și la privat, vaccinul COVID-19 va fi gratuit. 

„Da, este vaccinul de la Pfizer, pe care-l primim de la DSP. Din exterior nu cred că se vede cât de detaliată și poate și complicată este această organizare, dar este vaccinul Pfizer pe care-l primesc și celelalte centre de vaccinare”, a spus coordonatorul Centrului de vaccinare anti-COVID-19 de la Spitalul Clinic Sanador. 
La un moment dat, în funcție de disponibilitate, se va adăuga și vaccinul produs de la Moderna.  

Ce se știe în acest moment despre boala COVID-19 și ce probleme încă ridică ea, aflați din VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel