Dr. Carniciu, efectele NEFASTE ale COVID-19 pe termen lung: „Decese și la 5-6 luni de la infecție''

Dr Simona Carniciu, specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, spune că sutele de simptome ale COVID-19 pe termen lung sunt, în unele cazuri, devastatoare. 

„Deja s-a implementat ceea ce este COVID cronic, termenul acesta defineşte acel tip de boală care îşi prelungeşte simptomele pe termen lung, simptome care poate să se menţină până la şase luni sau chiar mai mult, conform studiilor care sunt momentan publicate. Vom vedea dacă efectele se transmit pe termen şi mai lung de şase luni, pentru că momentan nu am avut testul timpului prin care să putem avea suficiente date despre această patologie cronică.

Efectele neurologice și pulmonare, oboseala cronică

Se mai pune problema reinfecţiei care este destul de controversată, pentru că nu se ştie sigur dacă este o reinfecţie nouă sau pur şi simplu sunt efectele acestea pe termen lung, dar cel mai des întâlnite efecte pe termen lung în COVID-19 au fost efectele neurologice, efectele care au implicat sistemul respirator cu o respiraţie îngreunată, sau efectele care pur şi simplu afectează starea de bine a organismului, prin acea oboseală cronică.

Decese din cauza unor probleme declanșate de COVID-19

Pe lângă acestea, mai sunt multe alte efecte care afectează şi sistemul cardiovascular. Se pare că la cinci-şase luni de la infecţia cu COVID-19 au fost destul de multe: 16% decese de altă cauză, dar de fapt acele cauze nu au fost puse pe seama COVID-19, pentru că nu au fost în faza acută, însă toate problemele care au dus la aceste decese, au fost declanșate de infecția acută cu COVID-19.

205 simptome diferite

Ceea ce spuneam acum câteva luni, că mă îngrjorează destul de tare, de fapt acum s-a demonstrat prin studii clinice. Există și COVID-19 pe termen lung, dar mai rău, există efectele acestea care sunt în sfera mai multor organe. Am înțeles că sunt simptome care urmărite pe șapte luni de zile, momentan 66 de simptome pe diverse organe, aproximativ 205 simptome diferite, 66 sunt cele persistente. Vă imaginați câte probleme de fapt crează acest COVID-19 și încă noi nu suntem complet conștienți de acest lucru și mai important este că acestea apar în momentul în care pacienții nu se duc din timp la doctor”, a spus Simona Carniciu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel