Dr Dediu: cancerul nu ține neapărat de vârstă. Tinerii fac preponderent anumite forme, adulții altele

Anumite afecțiuni apar mai mult la adolescenți
EXCLUSIV
Dr. Mircea Dediu, medic primar Oncologie, a arătat, la Interviurile DC News și  DC Medical, că patologia oncologică este diferită la copii și adolescenți față de adulți. 

Dr. Mircea Dediu, medic primar Oncologie, Doctor în Științe Medicale și Șef Secție Oncologie Medicală la Spitalul Clinic Sanador, în exclusivitate la DC NEWS şi DC MEDICA, a explicat că afecțiunile patologie nu și neapărat de vârstă. Se spune că în cazul cancerului, cu cât vârsta pacientului este mai, cu atât boala evoluează cu efecte dramatice și mai puternice. 

Sanador

„Nu aș generaliza această idee. Pentru că nu este foarte aplicabilă. Există o patologie oncologică specifică, există tineri . (...) Sunt cazuri care vor să meargă forte vine la tineri și foarte agresiv la bătrâni. N-aș face o generalizare în această cheie. (...)  Este un sâmbure de adevăr, dar iarăși nu trebuie să aducem la o discuție foarte documentată și de amploare, pentru că rămân lucrurile clasice și anume că există tipuri tumorale care sunt mai frecvent întâlnite la adolescenți și tineri, ca cele testiculare, vă dau un exemplu. Mai frecvent la tineri. Și pe de altă parte alte tipuri tumorale care sunt mai frecvente la pacienții vârstnici precum cancerul de prostată”, a mai arătat oncologul Mircea Dediu. 

„Sigur, între aceste extreme sunt și alte tipuri tumorale care, aparent, le putem discuta că ar avea o migrare a incidenței către vârste mai tinere, dar nu aș putea să spun că e un lucru izbitor. Aș zice că lucrurile sunt relativ aceleași, poate cu amploare mai mare mediatică, de diagnostic și de accept", a detaliat Mircea Dediu, în exclusivitate la Interviurile DC News și DC Medical.

Care sunt cele mai noi terapii în cancer, aflați din Video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel