Dr. Denisa Zaharia anunță tendința în stomatologie în 2021: Cererea a crescut la peste 75%

Dr. Denisa Zaharia, medic ortodont, anunță tendința în stomatologie în noul an: “Oamenii din întreaga lume au devenit mult mai conștienți și atenți asupra importanței sănătății, iar îngrijirea dentară este și ea în topul listei. Implanturile și fațetele dentare cu aspect cât mai natural se numără printre preferințele românilor.”

Pe lângă creșterea înregistrată în ultimele luni a numărului de pacienți care se preocupă de prevenție și îngrijire prematură a problemelor dentare, dr. Denisa Zaharia subliniază că se anunță un an în care implanturile dentare vor fi din ce în ce mai accesate: “Dacă acum câțiva ani, implanturile dentare erau acceptate că soluție de tratament sub 30% din cazurile care primeau o astfel de recomandare medicală, acum ele au o rată de acceptare de peste 75%. Nivelul de informare al pacientului este mai ridicat, iar tehnologia digitală utilizată în tratamentul cu implant dentar face că intervenția să fie extrem de precisă, osteointegrarea implantului să fie maximă, iar riscul de a fi respins de organism a ajuns la sub 0.1%”. 

Dr. Denisa Zaharia sesizează că în rândul pacienților din clinică să coroanele de zirconiu au înlocuit cu succes clasicele coroane ceramice pe suport metalic: “Sunt alese în peste 70% din cazuri, fie că se aplică peste implanturi, fie pe dintîi naturali. Lipsa metalului le face să fie mult mai bine tolerate și datorită translucidității, pentru că redau foarte fidel estetică naturală a dinților.” 

Aspectul natural al dinților este un obiectiv pentru 2021 pe care îl au atât pacienții, cât și producătorii de materiale stomatologice care își propun să revoluționeze piață produselor care înfrumusețează zâmbetul oamenilor:

„Fațetele dentare, o soluție utilizată frecvent în ultimii ani, au avut însă o evoluție tehnologică importantă, că urmare este posibilă dezvoltarea și producerea unor fațete ceramice foarte subțiri, cu grosimi de 0,1 - 0,3 mm  sau a unor fațete de zirconiu. Acestea au o transluciditate crescută, asemantoare smalțului și astfel au un aspect foarte natural. Am constatat că pacienții au început să nu-și mai dorească acele fațete albe, toate cu aceeași formă, care ies în evidență”, dezvăluie dr. Denisa Zaharia, încrezătoare în medicină stomatologică a anului 2021 în care primează siguranță, prevenția, tehnologia avansată și preocuparea personalizată asupra fiecărui pacient în parte.  

Tehnologiile digitale reprezintă cea mai nouă, mai dorită și mai performanță metodă folosită pentru tratamentele de estetică dentară, fie că este vorba despre coroane, fațete dentare sau aparate dentare: “Există programe computerizate prin care medicul proiectează zâmbete mai frumoase, elaborează planul de tratament pe care pacientul îl previzualizeaza, iar în felul acesta acceptă mai ușor schimbările și are parte de un tratament mai clar și mai eficient”, subliniază medicul ortodont Deniza Zaharia care adaugă că tot dezvoltarea tehnologică a făcut posibilă proiectarea computerizată a aparatelor dentare de ultima generație, ceea ce face că pacientul să știe exact cum va arată dantură să în urmă tratamentului ortodontic indiferent că se folosesc dispozitive invizibile, vesele sau detașabile pentru a obține cât mai precis și confortabil zâmbetul mult dorit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel