Dr Diaconescu: Numărul accidentelor vasculare a crescut. Nu am mai avut atât de multe decese într-o zi

Accidentul vascular cerebral
EXCLUSIV
Senatorul Renică Diaconescu, medic neurolog, a vorbit la Interviurile DC Medical, despre creșterea numărului de decese cauzate de accidentele vasculare. 

Senatorul Renică Diaconescu, membru al Comisiei de Sănătate, medic neurolog și șef al Secției de Neurologie din cadrul Spitalului Slatina, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că, în această perioadă, se înregistrează o creştere alarmantă a numărului de cazuri de accidente vasculare dar şi de decese.

Într-un interviu acordat DC Medical, medicul Renică Diaconescu a atras atenţia

"Într-adevăr, bolnavii cronici nu se mai deplasează la spital, avem mari probleme cu ei pentru că la majoritatea dintre ei trebuie să schimbăm tratamentul sau să-i vedem la cel puţin trei luni. Mulţi dintre ei au şi acte de prelungire a stării de handicap... probabil că astea se vor rezolva.

Problema este că numărul accidentelor vasculare a crescut, şi numărul morţilor, faţă de anul trecut, a crescut. S-a agravat patologia în accidentele vasculare, mai ales hemoragice, şi parcă sunt din ce în ce mai complicate. Nu ştim dacă au sau nu şi o infecţie pe care noi nu o detectăm. E doar o presupunere.

Faţă de anul trecut, am o creştere a accidentelor vasculare şi a deceselor de 15%. Într-o zi, la morga spitalului erau 17 morţi, din tot spitalul. Un număr extraordinar de mare, niciodată nu am avut un număr atât de mare de decese într-o zi, adunate din toate secţiile", a explicat dr. Renică Diaconescu.

 

Urmăriți interviul complet

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel