Dr. Dragoș Romanescu: Indicațiile rezecțiilor hepatice, la Interviurile DC News și DC Medical
30 oct 2020 / 13:22
Dr. Dragoș Romanescu, medic primar Chirurgie Generală, de la Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador, va vorbi, astăzi, de la ora 16.00, la Interviurile DC News și DC Medical, în principal despre indicațiile rezecțiilor hepatice și managementul pacienților după aceste intervenții. 
de  Dana Lascu
Dr Dragoș Romanescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV

Ficatul este unul dintre cele mai „puternice” organe din corpul uman, cu un rol absolut vital. Este, însă, și organul care se reface cu de la sine putere. 

La Interviurile DC News și DC Medical, vom afla, printre altele, răspunsuri la mai multe întrebări vitale. Spre exemplu, ce facem greșit în viața de zi cu zi de ajungem să ne îmbolnăvim ficatul – care sunt factorii de risc care duc la apariția bolilor hepatice? Ce analize / investigații și cu ce frecvență ar trebui să facem ca să fim siguri că ficatul nostru este sănătos? Care sunt cele mai frecvente boli hepatice, de ce și cum apar? 

Sanador

Care din afecțiunile hepatice aduc după sine indicația de rezecție? Câte tipuri de rezecție sunt? Ce presupune pregătirea pacientului pentru o astfel de intervenție? Cum se face rezecția, prin ce metode chirurgicale se poate face aici, la Centrul de Excelență în Boli Hepatice de la Spitalul Clinic Sanador? Cât de mult din ficatul unui pacient se poate extirpa? Cum se refac pacienții după o astfel de intervenție? Au un tratament special, trebuie să-și schimbe modul de viață? Revin la consult periodic? Există risc de recidivă al afecțiunilor hepatice? Revin pacienții vreodată la normal, la starea de dinainte de a fi avut boala de ficat care a dus la rezecție?  

Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 16.00, pe paginile de Facebook și conturile de Youtube, ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?