Dr Gabriel Mitulescu: colostomia și ileostomia, când se fac aceste deviații digestive și de ce

Gabriel Mitulescu, doctor în științe medicale, medic primar chirurgie generală, chirurgie oncologică
EXCLUSIV
Dr Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical ce sunt și în ce situații se fac colostomia și ileostomia, două deviații gastrice frecvente în chirurgia digestivă și oncologică. 

Dr Gabriel Mitulescu, Doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, colaborator al Spitalului Clinic Sanador, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, în ce situații se fac colostomia și ileostomia, două intervenții de deviere la nivelul intestinului gros și al celui subțire. 

Sanador

„Sunt situații în care nu se pot evita, dar sunt multe situații în care s-ar putea evita dacă bolile care sunt tratate prin colostomie și ileostomie ar fi tratate într-un stadiu mai incipient. Colostomia și ileostomia înseamnă un gest medical prin care este deviat intestinul gros, respectiv intestinul subțire, la nivelul peretelui abdominal când calea naturală nu mai poate fi folosită, temporar sau permanent, din diverse motive. Foarte frecvent sunt traumatismele rectului și ale colonului, volvulusul de colon cu cangrenă, la care aceste derivații se fac cu scop de a salva viața pacientului”, a arătat Dr Gabriel Mitulescu. 

Specialistul a arătat în ce situații aceste deviații digestive sunt urgențe medicale și salvează viața pacientului. 

„Ele constituie unele dintre cele mai frecvente intervenții de urgență în traumatologia digestivă. Însă în foarte multe alte situații, derivațiile acestea se practică dacă se extirpă porțiunea distală a tubului digestiv, deci rectul și colonul, dacă intervențiile sunt laborioase la acest nivel, dacă avem nevoie de o perioadă pentru ca segmentele respective să intre în repaus, să se poată reface, și atunci să nu mai paseze materiile fecale prin acele segmente, ca ele să se poată vindeca. Sunt numeroase ale situații  Sigur că afecțiunile (n.r.: tratate în faze) incipiente duc mult mai rar la aceste derivații digestive, cum le spunem noi”. 

Cum se realizează aceste intervenții și care sunt riscurile lor, aflați în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel