Dr Mădălina Grigoroiu, de ce nu scade numărul persoanelor cu cancer pulmonar. EXCLUSIV

Academicianul dr Irinel Popescu și dr Mădălina Grigoroiu, la Academia de Sănătate
EXCLUSIV
Dr Mădălina Grigoroiu, reputat chirurg toracic la Institutul Mutualiste Montsouris din Paris, a vorbit Îîn cadrul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu,transmisă de DC News și DC Medical despre cât de mult influențează fumatul apariția cancerului pulmonar.

Potrivit Dr Mădălina Grigoroiu, anual, la nivel mondial, sunt diagnosticate cam 2 milioane de cancere pulmonare noi, si tot anual mor aproximativ 1,7 milioane de oameni din cauza acestei boli.

Fumatul este considerat un factor declanșator al acestei afecțiuni. Potrivit medicului, numărul cazurilor de cancer pulmonar nu scade, și asta pentru că abia acum încep să se vadă efectele nocive ale fumatului asupra celor care s-au apucat de acest obicei în urmă cu 20 de ani.

"În România în 2012 erau în jur de 35 de mii de noi cancere pulmonare diagnosticate.

Din păcate aceste cifre nu scad. Este adevărat că există o tendință actuală pentru ca oamenii să se oprească din fumat, numai că expunerea la acest factor de risc este în medie de cel puțin 15-20 de ani și trebuie așteptat efectul. Prin urmare numărul cazurilor nu scade pentru că apar din ce în ce mai multe femei diagnosticate cu cancer, cele care au început să fumeze în anii eliberării feminine, anii 60, iar acum se văd consecințele acestei expuneri", a explicat medicul.

Emisiunea integrală aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel