Dr Mihaela Bilic, despre e ultima ”fiță în nutriție”! Ce trebuie să mănânci

Dieta sănătoasă îți prelungește viața
Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic scrie, pe Facebook, despre ultima ”fiță în nutriție” amintind că promovarea veganismului nu este ”întâmplătoare”.

Nutriție, Mihaela Bilic. Medicul nutriționist Mihaela Bilic consideră că "provocarea industriei alimentare este să găsească produse capabile să acopere nevoile de nutrienți ale omenirii".

Pe contul său de Facebook amintește că "produsele vegetale sunt mai ieftine, mai ușor de produs și mai eficiente ca randament la cultivare" și că "nu-i tot una să recoltezi cereale sau fasole de pe un câmp de câteva hectare, cu a crește animale, fie ele și în regim intensiv".

Câteva idei din postarea Mihaelei Bilic:

* "Departe de a fi alimente ideale sau complete, cerealele s-au dovedit greu de digerat. Amidonul din ele (sursă de glucoză) nu poate fi consumat în stare crudă, el trebuie copt sau fiert"

* "Leguminoasele s-au dovedit ulterior marea speranță a nutriției de masă, cu soia ca reprezentant de bază. (...) E adevărat, nici aceste proteine vegetale nu sunt complete, însă e suficient să pui lângă ele o felie de pâine sau un bol de orez și gata, ai acoperit tot spectrul de AA esențiali".

* "Soia a fost detronată de pe poziție de lider al produselor vegetariene datorită conținutului mare de fitoestrogeni, substanțe similare cu estrogenul feminin, ce pot produce mari dereglări hormonale, mai ales la copii și bărbați"

* "Ce urmează după soia? Se pare că mazărea este mai nou produsul preferat al industriei alimentare vegane, proteinele din mazăre fiind folosite pe scară largă ca înlocuitor al proteinelor animale. (...) Până și la capitolul balonare pune mai puține probleme față de fasolea boabe".

* "Bineînțeles că nu trebuie să ne limităm la preparatele vegetariene, mazărea cu pui e un preparat cu care ne-au crescut bunicii. Iar pentru mai multă eficiență folosiți mazăre congelată sau în conservă și ciocănele de pui - fierbe repede și se topește în gură de fragedă ce e".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel