Dr. Mihaela Bilic dezvăluie SECRETUL "topirii" kilogramelor: "Este produsul cel mai sățios și mai eficient. Culmea, și slăbește!"

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care este produsul cel mai sățios și mai eficient când vine vorba de “topirea” kilogramelor în plus.

"Proteinele, prietenele siluetei! Nu există început de an fără o cură de slăbire. Și nu există cură de slăbire fără carne la grătar, produsul cel mai sățios și mai eficient când vine vorba de “topirea” kilogramelor în plus. Deci carne să fie!", a scris Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

"Cu ce slăbim mai bine, dacă nu cu porc. Da, dragii mei, carnea este cel mai bun prieten al siluetei, pentru că este singurul produs care are calorii negative. Să vă explic, în care avem din belșug proteine și proteine înseamnă lanțuri lungi de aminoacizi. Deci carnea ține de foame și culmea, și slăbește, iar din carne, dacă este slabă, nicio șansă să faceți grăsime de depozit", a precizat nutriționistul.

Orice tip de carne, indiferent că vorbim de porc, vită, oaie sau carnea de pește, are între 20 și 30% proteină, acea substanță care funcționează ca niște cărămizi pentru organismul nostru. Din proteine facem masă musculară, celule noi, anticorpi pentru sănătate, hormoni. Totul se construiește din proteine. Și avem nevoie de un aport de un gram de proteine pe fiecare kilogram/corp pe zi. Dec, dacă o persoană are 60 de kilograme, cam 60 de grame de proteină sunt necesare zilnic. 

Mai multe detalii despre proteine, în videoul de mai jos

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel