Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dr Mihaela Pop: pacienta cu pretenții și medicina la cererea familiei
18 ian, 11:36
Dr Mihaela Pop, medic de familie cu o bogată experiență și nervi pe măsură, a povestit pe pagina sa de Facebook cum s-a trezit vineri, în cabinet, cu o pacientă cu pretenții. Răspunsul medicului a fost pe măsura „solicitărilor”.
de  Dana Lascu
Medic

Sunt unii pacienți care au senzația că la medicul de familie te duci doar ca să iei rețete sau trimiteri, nu ca să fii consultat și tratat, așa cum e normal. Un caz elocvent este cel povestit, pe pagina sa de Facebook, de dr Mihaela Pop,un medic de familie cu experiență în domeniu cât n-au alții ani de viață. Iată ce povestește medicul că a pățit chiar vineri, cu o pacientă care-și făcuse programare la cabinetul său. De cum a intrat pe ușă, femeia i-a spus promt:

„-Să-mi dați și mie o trimitere la ginecologie și una la interne și una la cardiologie și una la recuperare și una la analize!

- Când ați făcut programarea ați făcut-o pentru consultație și tratament. Cât despre trimiteri...luați teancul ăsta și vă scrieți singură tot ce știți că vreți!

Tăcere...

Iau inițiativa:

-La cardiologie ați fost acum două luni, aveți scrisoare medicală, ați făcut tot atunci și investigații, vi s-a stabilit schema de tratament. Urmează să mergeți la începutul lui februarie la recuperare, conform programării făcute anul trecut. Ce probleme ginecologice aveți? Ce vă mai supără, altceva, de vreți consult de medicină internă? Spuneți-mi, vă consult, vedem despre ce e vorba și, dacă e necesar, vă trimit.

-Aaaa, păi, nu am nimica! Da' așa a zis fata, că să iau trimiteri să mă ducă să mă mai vadă și alți doctori, că poate îmi găsește și altceva! Că are ea o vecină contabilă la Policlinică la...și mă bagă aia!

-Haideți să tratăm bolile pe care le aveți, să facem controalele programate pentru ele și, dacă, între timp mai apar alte simptome, le investigăm și pe alea!

-Ei, așa, e bine așa!"

Medicina de familie la cererea familiei..." conchide dr Mihaela Pop. 

Ştiri Recomandate

Comentarii