Dr Mihai Craiu: dacă nu credeți că există COVID țineți de mână un pacient care abia respiră

Test coronavirus    Foto: pexels.com
Medicul Mihai Craiu afirmă că ”realitatea dură a pandemiei, cu toată forța ei emoțională ar trebui prezentată mai des”.

Respectarea regulilor - purtarea măștii, evitarea aglomerației în spațiile închise și spălatul pe mâini - ne-ar ajuta să stăm departe de spital până apar vaccinuri eficiente împotirva infecției COVID-19. Pentru cie care încă nu cred în existența acestei boli, medicul Mihai Craiu spune că ”realitatea dură a pandemiei, cu toată forța ei emoțională ar trebui prezentată mai des”.

”Din punct de vedere uman este de înțeles efortul majoritații persoanelor de a refuza să privească în față mărimea zguduitoare a pericolului ce se apropie constant. Ca unii din oamenii de pe Titanic, refuzăm și în ceasul al 12-lea să realizăm seriozitatea problemei. Și negăm faptul că trebuie să facem ceva, cu toții, în mod solidar. Nu este vorba despre orgolii sau despre cine are dreptate. Nu este un concurs de prezicători. Este știință seacă, implacabilă. Epidemiologia ne spune că există un risc foarte mare să ajungem la spital, în următoarele luni, dacă nu schimbăm comportamentul nostru egoist. Din încercarea asta scăpăm doar dacă respectăm reguli clare - dacă purtăm mască, dacă evităm aglomerația în spații închise și dacă ne spălăm des pe mâini, până vor apărea vaccinuri eficace. Și încă o vreme după ce vor apărea...E momentul să privim realitatea în ochi. Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Măcar câteva zile. Căci vin sărbătorile și toate sunt supraaglomerate. Priviți in ochii unei asistente de Terapie Intensivă, țineti de mână un pacient speriat care abia respiră, sunați rudele celor care sunt in situație gravă, să le dați vești despre ai lor. Ați putea ajuta. Apoi spuneți cum a fost. Cu voce tare”, notează acesta pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel