Dr. Mihai Lesaru, investigații imagistice în cancerul la sân, la Academia de Sănătate

Dr. Mihai Lesaru, invitatul de astăzi de la Academia de Sănătate
Invitatul de astăzi al emisiunii Academia de Sănătate, care va începe la ora 11.00, este dr. Mihai Lesaru, medic primar imagistică medicală, supraspecializat radiologie în cancerul la sân, vicepreședinte al Societății Române de Imagistică a Sânului. Invitatul profesorului Irinel Popescu va detalia ce trebuie să știe orice femeie despre mamografie și despre patologia malignă și benignă a sânului.

Dr. Mihai Lesaru este medic primar imagistică medicală - radiologie - la Institutul Clinic Fundeni, șef de lucrări UMF „Carol Davila" București, vicepreședinte al Societății Române de Imagistică a Sânului, dar și doctor în științe medicale.

Supraspecializarea sa este: radiologie în patologia malignă și benignă a sânului.

Invitatul profesorului Irinel Popescu la emisiunea Academia de Sănătate, transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL, astăzi, de la ora 11.00, detaliază va explica ce trebuie să facă o femeie atunci când simte o gâlmă în sân.

Mamografia și rolul ei salvator

Dr Mihai Lesaru, care s-a supraspecializat la Spitalul Universitar din Geneva, Elveția, va vorbi și despre trauma psihică prin care trec cele care au de înfruntat diagnosticul de cancer la sân, dar și despre rolul mamografiilor, cum se fac acestea și de ce aceste investigații imagistice trebuie făcute regulat, după o anumită vârstă.

Vor fi dezvăluite detalii și despre tratamentul pacientelor cu cancer la sân și despre cât de importantă este descoperirea acestor leziuni când sunt foarte mici, iar tratamentul salvează efectiv viața pacientelor, fără a le lăsa cu sechele. 

Nu în ultimul rând, medicul va pleda pentru importanța existenței unui Program național de screening și va explica și care sunt piedicile în calea realizării acestuia.  

Emisiunea va putea fi urmărită pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale DC MEDICAL, iar ulterior și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel