Dr Mihail Pautov: Cel mai important lucru pentru toate companiile dacă vor să pornească activitatea

Dr. Mihail Pautov este medic specialist în Chirurgie Generală și asistent de cercetare. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Cunoscutul chirurg Mihail Pautov a explicat, la dezbaterea „Criza coronavirusului: Reguli obligatorii pentru o relansare responsabilă”, că toate instituțiile și companiile cu număr mare de angajați pot reporni activitatea dacă fac în primul rând un anumit lucru. El a dat chiar și un exemplu concret, care se poate aplica într-o hală cu 100 de angajați. 

Dr Mihail Pautov, cunoscut chirurg și blogger, spune că exemplul SUA, unde mare parte din procesarea de carne s-a închis pentru că nu s-au luat măsuri care să ducă la evitarea răspândirii acestui coronavirus e un stidiu de caz din care putem foarte bine să vedem ce măsuri trebuie luate pentru a porni și continua activitatea. 

„În SUA a fost închisă aproximativ 50% din producția de procesare de carne. Vorbim de aceste hale de procesare mari care au funcționat ca niște incubatoare pentru coronavirus. Și aș vrea să reiau ce a spus prof dr Irinel Popescu care a enunțat trei direcții mari de impact. Și anume vorbim despre impactul medical, în SUA au fost mii de angajați din spitale infectați cu SARS-CoV-2, zeci de angajați au decedat din păcate din cauza complicațiilor provocate de virus. Dar vorbim și de impactul psihologic pentru că foarte mulți angajați se plâng și de lipsa unor reguli clare și a unui training, un training care să-i instruiască cum trebuie ei să lucreze, cum să procedeze, cum să-și facă noile fluxuri. Și, cum spuneam aceste situații sunt pe noi studiu de caz, din care noi elaborăm noi metode care poate că nu sunt perfecte, dar tind să reducă la minimum riscul noilor infectări”, a arătat dr Mihail Pautov. 

El spune că în halele mari sau în instituțiile cu mulți angajați, cea mai bună măsură este să împarți angajații în celule, astfel încât orice caz de infecție apare să fie ușor de izolat, contacții ușor de găsit, și activitatea, la modul general să nu aibă de suferit. 

„Vă dau un exemplu. Într-o fabrică, orice fel de fabrică, orice fel de instituție mare, în care lucrează un grup mare de oameni, să presupunem că într-o încăpere (hală, n.r.) lucrează 100 de oameni. Poți să-i grupezi, poți să faci celule de lucru. Spre exemplu, cei care lucrează în ambalare, să lucreze doar ei în ambalare, doar ei să servească masa împreună, să nu intre în contact cu alți angajați. În felul acesta, dacă împarți 100 de oameni în celule de câte 10 oameni, ai șanse mult mai mici de a avea, să zicem, o epidemie, un focar cu noul virus în toată instituția. Pentru că poți să izolezi doar acea celulă și restul activității să continue. Și bineînțeles și impactul economic pe care-l suferă toate aceste industrii, pentru că ne imaginăm că oamenii sunt lăsați să meargă acasă, oamenii își pierd locul de muncă, procesul de producție se oprește (...) Deci, practic ce s-a întâmplat acolo (în SUA, n.r.) este un exemplu din care noi învățăm și ne străduim să-l împiedicăm să se întâmple în cele ce urmează în România”, a explicat dr Mihail Pautov. 

Ce măsuri suplimentare pot fi luate ca activitatea să continue neîntrerupătă, aflați în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel