Dr Mirea Ioan Alexandru: Ca rezident de psihiatrie voi fi nevoit să tratez pacienți cu COVID-19?

Mirea Ioan Alexandru, Președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Dr Mirea Ioan Alexandru, Președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți, a vorbit, la o dezbatere online a DC Media Group, despre temerile rezidenților, aflați în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19.

Dr Mirea Ioan Alexandru, Președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți, spune că există temeri în rândul rezidenților, în condițiile în care aceștia se ocupă chiar de triajul pacienților.

"Există o foarte mare cantitate de panică în rândul medicilor rezidenți, tocmai pentru că ei au fost, încă din primele zile, puși, în stașiile de triaj, au fost puși în prima linie, în fața oamenilor veniți din exteriorul spitalelor, unde există întottdeauna posibilitatea, din punct de vedere epidemiologic, de apariție a unor persoane suspecte. Medicii rezidenți ne întreabă dacă sunt în siguranță. Sunt spitale, în țară, în care nu există, în continuare, toate metodele de protecție reglementate la nivel național și european, pentru a fi în siguranță în interacțiunea cu pacienții", explică președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți.

Reprezentantul medicilor rezidenți subliniază și faptul că, în acest moment, rezidenții sunt îngrijorați și anumite schimbări prin care ar fi puși să treacă, pentru a se alătura luptei cu noul coronavirus.

"De asemenea, există un status de panică generală la nivelul rezidenților care nu știu dacă vor fi relocați în alte spitale, dacă vor fi obligați să iasă din specialitatea lor, pentru a trata pacienți cu COVID-19. Aceasta este întrebarea foarte multor rezidenți. Eu, de exemplu, sunt rezident de psihiatrie. Voi fi nevoit să tratez pacienți cu COVID? În ce măsură pot ajuta? ", spune dr Mirea Ioan Alexandru.

Cadrele medicale nu au aceleași facilități când vine vorba de familie. Aceștia trebuie să rămână la posturi, fapt care provoacă teamă în rândurile medicilor rezidenți.

"Mai este, de asemenea, o categorie largă medici rezidenți cu familii tinere, foarte multe rezidente însărcinate, care, din ce am înțeles, nu au primit concediul de risc maternal din partea spitalelor unde activează, pentru că sarcina lor este fiziologică și spitalele nu le-au oferit această posibilitate. De asemenea, dorința multor rezidente de a-și prelungi concediile de creștere a copiilor, îngrijorarea lor cea mai mare fiind pentru familie, nu neapărat pentru siguranța personală", arată acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel