Dr Monica Pop, amintiri despre #Colectiv: ACUM 4 ANI... DEZASTRU!

Prof dr Monica Pop. Foto: DC Medical
Prof dr Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București, a povestit o frântură din ce a trăit în fatidica noaptea de 30 octombrie 2015, atunci când a izbucnit incendiul din Clubul #Colectiv.

Cunoscutul medic prof dr Monica Pop a povestit, pe pagina sa de Facebook, că în fatidica noapte, când a văzut la televizor că Clubul #Colectiv ardea, a plecat de acasă și s-a dus să dea o mână de ajutor. Iată mesjaul ei:

„În seara respectivă, am văzut la tv ce s-a întâmplat. Părea incredibil! Am plecat imediat de acasă cu gândul de a încerca să ajut și eu cu ceva. La spital la noi au venit 4 cazuri. Nu prea grave. Un băiat de 16 ani, cu un „crater" la „coada" ochiului, lovit cu un inel, în lupta pentru a putea ieși din infernul de foc! Singur, minor, părinții în străinătate. Comisie, operație (echipa de gardă), ok.

Am plecat cu un medic rezident și cu o trusă spre spitalul „Floreasca". Acolo, mobilizare mare de forțe medicale, ca de obicei în caz de catastrofe! Fuseseră aduși peste 50 de răniți, o parte erau deja în sălile de operație. Au și ei medici oftalmologi, nu era nevoie de noi acolo.

Între timp, am primit apel de la Spitalul Colțea, pentru cei 8-10 răniți, unii și cu leziuni oftalmologice. Am ajuns repede. Pacienți cu stări diferite, grave sau foarte grave. Unii - în comă. Examinări, tratament! Primesc un nou apel! De la directorul Spitalului de Arși de data asta. Ne deplasăm cu farurile aprinse. Acolo - dezastru! Câțiva din cei aduși - leziuni oftalmologice (arsuri).

Am mers aproape zilnic, timp de peste 2 săptămâni! La parter, cei conștienți, de gravitate medie. La etaj, cei foarte grav, toți în comă. Unul, neidentificat, în viață dar aproape carbonizat. Curat peste tot, lângă fiecare pacient, medici și asistente! Au făcut tot ce puteau! Din păcate, deși ochii lor nu aveau leziuni foarte grave, cu excepția unuia, în 2 săptămâni, cei pentru care mergeam s-au stins treptat, toți!

Ce am văzut acolo în acele zile se poate compara doar cu noaptea de cutremur din 1977! Poate și cu bebelușii cu arsuri (dintr-o maternitate)!

Ceva STRANIU: la cât de mulți răniți în stare foarte gravă au fost, leziuni oftalmologice aveau puțini și nu foarte grave! DE CE? Nu am nicio explicație!

Multă experiență dureroasă în cariera unui medic! Nu se poate uita așa ceva! NICIODATĂ!", a notat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel