Dr Radu Stoica: bolnavii gravi de COVID-19 ar trebui tratați în spitale pluridisciplinare
Medicul Radu Stoica, a afirmat la emisiunea Academia de Sănătate că bolnavii de COVID-19 în stare gravă ar trebui tratați într-un spital pluridisciplinar.
de  Florina Pop
Nou focar de coronavirus
EXCLUSIV

Medicul Radu Stoica, șeful secției de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Institutului Marius Nasta din București, a declarat că bolnavii de COVID-19 în formă gravă ar trebui să fie tratați într-un spital pluridisciplinar întrucât ”majoritatea lor au disfuncții multiple de organe”. Sau, mai amintea acesta, ”trebuie făcute circuite speciale într-un spital care să poată face față tuturor problemelor pe care le ridică” pacienții cu comorbidități suferinzi de COVID-19.

La secția de Terapie Intensivă a Institutului amintit au ajuns 8-10 pacienți cu COVID-19 în formă gravă. ”Niciunul dintre aceștia nu a fost bolnav tânăr sau fără comorbidități și, în general, au fost bolnavi - unii aveau neoplazie, trei sferturi aveau diabet, hipertensiune; ceea ce se remarcă în toată literatura că înrăutățesc pronosticul”, afirmă doctorul Stoica. Acesta a mai precizat că mortalitatea din rândul pacienților care suferă de COVID-19 în formă gravă și se află la Terapie Intensivă este foarte mare nu numai în țară, ci și în străinătate. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?